Odată cu apropierea sezonului rece, angajaţii DAS Giurgiu se aşteaptă ca fluxul persoanelor care le cer sprijinul pentru cazarea în Centrul pentru Primiri în Regim de Urgenţă, ne spunea directorul DAS, Viorica Bănescu.

„La acest moment, avem cazate şase persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani, fără familii, aduse fie de la Spital, fie găsiţi pe stradă şi aduşi de către poliţiştii locali. Acestora încercăm să le facem, acum, cărţi de identitate provizorii, deoarece nu au nici măcar documente de identitate”, ne spunea Viorica Bănescu.

Printre problemele cu care se confruntă cei de la DAS se numără, mai nou, persoanele cu pro-bleme psihice, care, odată ce sunt identificaţi, sunt duşi mai apoi către spitalele de specialitate.

„Regulamentul de ordine interioară nu prevede internarea acestor persoane, pentru că reprezintă, în primul rând, un pericol pentru toată lumea, asistaţi sau angajaţi. Din fericire, nu durează mult până îi direcţionăm spre aceste spitale”, ne mai preciza directorul DAS.

În prezent, celor internaţi în Centru li se asigură hrana (cuantumul este de 16,6 lei pe zi), dar şi cazarmament (haine, cazare), în limita celor 25 de locuri disponibile.

Jurnal