Țara hoților de mașini e acum Grecia! Ce ne sfătuiesc specialiștii…

0
193

Furatul mașinilor,  a devenit spor național în Grecia. Mărturiile românilor prădați de hoți confirmă acest lucru. Lucrul acesta ne îngrijorează cât timp este un di țările cele mai vizitate de români. 

Așa se face că tot mai mulți români se plâng în ultima vreme că le-au dispărut autoturismele din faţa hotelurilor sau din parcările private din Grecia.

Pericolul este mai mare în zona continentală decât în insule. Cele mai multe maşini sunt folosite pentru traficul de migranţi şi abandonate apoi, arse sau distruse, la frontiere.

Specialiştii spun că ne putem apăra de infractori cu un antifurt de nici 200 de lei. Dacă până acum Bulgaria era considerată teritoriul predilect  al hoţilor de maşini, acum pericolul s-a mutat în Grecia.

Mulţi români au trăit pe pielea lor experienţa de a se trezi fără maşină în concediu.  Un  conațional care  trăieşte în Germania, dar are o casă de vacanţă în Grecia, povestea că i-a dispărut autoturismul chiar din faţa proprietăţii private din Nea Kallikrateia, o localitate de lângă Salonic.

 Atena, Salonic sau Halkidiki sunt zonele în care bântuie infractorii. În general hoţii ţintesc mașinile smart, care permit accesul prin telefonul mobil sau prin sistemul keyless. Tehnologia le deschide practic uşa infractorilor care falsifică semnalul cheii.

Tocmai de aceea specialiștii recomandă să dezactivăm acest sistem după parcarea autoturismului. Autotursmele ar trebui parcate într-un spațiu păzit şi cât mai luminat

De asemenea, dispozitivele GPS ne pot alerta direct pe telefon în momentul în care mașina se mișcă. Pentru cei care nu sunt dispuși să investească atât de mult, există o soluţie veche, dar eficientă Cel mai tare element pe care poți să îl faci, din punctul meu de vedere, e să achiziționezi un blocator de volan. De o culoare roșie sau galbenă, să se vadă foarte tare. Să îi atragă atenția și să îi spună ok, dacă vreau să iau mașina asta o să fie situația complicată.  Un antifurt de volan costă între 150 și 200 de lei.

Un semn de alertă pentru giurgiuvenii care pleacă în perioada aceasta în concediu în stațiunile  din Grecia. De precizat că anual polițiștii greci înregistrează aproape 700.000 de furturi auto!

 (Jurnal)