Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu a primit aprobare pentru 3 proiecte depuse în cadrul proiectului „Educație nonformală în sistem outdoor”

0
236

POCU a publicat listele intermediare ale cererilor de finanțare care au fost aprobate în etapa de evaluare tehnică și financiară, respectiv lista intermediară a proiectelor selectate și lista intermediară a proiectelor aprobate pe lista de rezervă, pentru apelul de proiecte POCU/987/6/26 „Educație nonformală în sistem outdoor – Regiuni mai puțin dezvoltate”.

Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, în parteneriat cu 6 școli din județ a primit aprobare pentru 3 proiecte depuse în cadrul Apelului de proiecte: POCU/987/6.3/6.6 – Educație nonformală în sistem outdoor.

„Suntem preocupați permanent să găsim soluții pentru a răspunde nevoilor actuale ale elevilor de a acumula, pe lângă cunoștințe noi, abilităţi, atitudini și aptitudini. O modalitate de adaptare la cerințele elevilor de astăzi reprezintă educația nonformală în sistem outdoor”, a declarat un reprezentant al IȘJ Giurgiu.

Se știe că învățarea în aer liber este potrivită pentru toate vârstele. În primul rând, a fi în natură este o practică sănătoasă pentru sine. În natură găsim medii care oferă substanțe benefice pentru corp și minte, promovează explorarea senzorială și motorie și au efecte clare și recunoscute asupra eficienței sistemului imunitar. În mare găsim iod, în păduri componente importante ale rășinilor copacilor și au o incidență directă asupra echilibrului hormonal și asupra unor patologii, ar fi anxietatea, depresia și stresul (medicina forestieră). Este vorba despre ce ne oferă natura, indiferent de intenția noastră.

Educația în aer liber este un set de practici de formare care se bazează pe utilizarea mediului extern ca spațiu privilegiat pentru experiențele copiilor. Mediul extern, în aer liber, este ca „o clasă”, care permite dezvoltarea naturală a copilului și exprimarea în diferite moduri
(joc, motric, emoțional afectiv, social, expresiv, creativ).
Natura vorbește cu oricine dorește să o asculte.

(Jurnal)