Așa cum anunțam anterior,  tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România, într-o localitate a județului Giurgiu.

Persoana infectată este o femeie din Colibași, care s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti.  Între timp a venit şi confirmarea infectării cu forma virusului descoperit în UK.

Informaţia a fost confirmată ulterior şi de medicul Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Pe surse am aflat că tănara în vârstă de 27 de ani,  infectată cu  noua tulpină de coronavirus este din Colibași, provine dintr-o familie de agricultori și se pare ca cinci dintre membrii de familie sunt infectați de acest virus.

Este practic vorba de un  focar  familial, cel puțin așa arată ancheta epidemiologică. Ciudat este că niciun membru de familie nu a călătorit în afara țării și nici nu au primit vizite recente din spațiul european.

În urma discuției cu specialiști din cadrul DSP Giurgiu, aceștia ne spuneau că în mod normal, persoana infectată trebuia internată urgent într-un spital de faza întâia, cum ar fi ”Matei Balș” sau ”Victor Babeș” aceste spitale având aparatura adecvată , întrucât pcr-ul nu identifică oriunde virusul nou.

Între timp purtătorul de cuvânt al Spitalului Matei Balș a confirmat faptul că tânăra se află în izolare la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Vom reveni cu amănunte…

 (Jurnal)