Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean afgan, care a încercat să intre ilegal în România, ascuns pe lada de scule a semiremorcii unui ansamblu rutier încărcat cu detergent.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ne informează:

În data de 16.07.2021, orele 03.25,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent din Turcia, pentru o societate din România.

 

La  efectuarea controlului amănunţit asupra autocamionului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pe lada de scule a semiremorcii era ascuns un tânăr.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că acesta este cetăţean afgan, în vârstă de 20 de ani. Persoana în cauză a declarat poliţiştilor faptul că s-a urcat în mijlocul de transport, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect.

Poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară persoanei descoperite ascunse, aceasta fiind preluată de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”.

(Butoi Iuliana, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu)