Sute de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în acest weekend de către polițiștii de frontieră giurgiuveni

În ziua de 28 august, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, polițiștii giurgiuveni, de frontieră, au descoperit printre bagajele pasagerilor, 129 de parfumuri, 83 de perechi de încălțăminte tip sport și 445 articole vestimentare, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 33, respectiv 44 de ani, pasageri ai autocarelor.

Produsele sus-menționate, estimate la 180.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări  față de cei doi cetățeni turci, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizare să fie propuse măsuri legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)