Sute de odorizante pentru articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la PTF Giurgiu

0
149

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, 384 de odorizante pentru articole textile care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele au fost descoperite în urma unor controale efectuate asupra a două autocare care transportau persoane în regim internațional pe ruta Turcia – România.

„În cursul zilei de luni, 20 septembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit într-un autocar, printre bagajele pasagerilor, cantitatea de 240 de odorizante pentru articole textile, iar într-un alt autocar, au fost descoperite alte 144 de astfel de odorizante. Toate aceste produse erau inscripționate cu însemnele unei mărci cunoscute și prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, cetățeni români, în vârstă de 22, respectiv 38 de ani. Aceștia au declarat autorităților că au achiziționat produsele respective pentru uz propriu.

Bunurile, în valoare de aproximativ 8.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, cei doi cetățeni români sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă” – informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, inspectorul principal de poliție, Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)