dsc00489Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Giurgiu-P.T.F. Giurgiu au descoperit în ultimele 48 de ore, în cala unui autocar și în două microbuze, peste 600 articole de îmbrăcăminte şi genţi, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni bulgari și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară. 

           * În data de 24.11.2016, ora 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost descoperite, în cala unui autocar, 44 articole vestimentare și genți , cât şi 214 bucăți lenjerie intimă, nedeclarate, produse susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin unei pasagere din autocar, Mariana N, în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București. Aceasta a declarat că a cumpărat bununrile din Istanbul-Turcia contra sumei de 500 USD, cu scopul de a le comercializa pe raza localității de domiciliu.

          * Câteva ore mai târziu, în același Punct de Trecere a Frontierei, au fost descoperite, într-un  microbuz, 110 treninguri, nedeclarate, produse susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin cetățeanului bulgat Faik M., șoferului mijlocului de transport, care a declarat că a primit aceste bunuri cu scopul de a le transporta în Poloia contra sumei de 100 euro.

           Niciuna dintre cele trei persoane nu deținea documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile depistate.

      dsc00366    * În data de 25.11.2016, ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Bulgaria, un cetățean bulgar.

          Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în portbagajul autovehiculului, mai multe pungi de plastic și saci de rafie, care conțineau 115 treninguri și 172 geci, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin cetăţeanul bulgar Martinov V., în vârstă de 27 ani, PASAGER IN AUTOCAR. Acesta a declarat că a primit bunurile de la un alt cetățean bulgar, cu scopul de a le transporta în Polonia.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)