bunuri-confiscateÎn perioada 18.12.2015 – 24.11.2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu au documentat activitatea infracţională a 11 persoane, (5 din judeţul Giurgiu, 2 din judeţul Suceava şi 4 din Bucureşti) care au introdus în ţară pentru comercializare, bunuri purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În această perioadă au fost introduse în ţară prin intermediul unor societăţi internaţionale de turism sau prin autotrenuri sub sigiliu vamal, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi cosmetice, bunuri contrafăcute în valoare de aproximativ 5 milioane de lei. Bunuri în valoare de 4,5 milioane lei au fost indisponibilizate în cadrul cercetărilor.

În ziua de 24.11.2016, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din cadrul I.P.J. Giurgiu şi Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost identificate şi indisponibilizate 766  perechi pantofi sport şi 2754 articole vestimentare, toate purtând diferite mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Contravaloarea mărfurilor indisponibilizate este de peste 350.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar şi contrabandă calificată.

(Jurnal)