De ziua lor, de 1 iunie, sute de copii giurgiuveni au luat cu asalt centrul municipiului, sugestiv intitulat de autorități „Lumea copiilor”. Acolo i-au așteptat o mulțime de surprize, de la ateliere de facepainting, ateliere de pictură, până la întâlniri cu personaje de desene animate.

Nu au lipsit nici standurile de vânzare a jucăriilor, banii obținuți fiind donați Crucii Roșii Române, pentru sprijinirea altor copii, mai puțin norocoși.

Micii sportivi, dansatori sau gimnaști au întreținut atmosfera.

Apelul primarului Nicolae Barbu, ca, în afara municipalității și consiliului local, și alții să se implice în organizarea de standuri și surprize pentru cei mici, a fost onorat de cei de la ALDE, care au organizat, la cortul din imediata vecinătate a Teatrului „Tudor Vianu”, jocuri și concursuri cu premii pentru concurenți.

Dar, de departe, atracția zonei a fost sediul PNL, unde cei de la organizația municipală a Partidului Național Liberal , în frunte cu liderul organizației, Marian Măroiu, alături de care s-au aflat alți membri importanți sau consilieri locali, au pregătit peste 500 de pachete cu daruri (jucării, rechizite, șepcuțe), toate acesta fiind deliciul celor mici.

Ziua se încheie cu un concert al Alessiei, pe scena de pe pietonala Mircea cel Bătrân, locație care, de altfel, a găzduit toate manifestările dedicate celor mai tineri locuitori ai municipiului.

(Jurnal)