Miercuri, 13 ianuarie, ar fi trebuit să aibă loc, la București, o întâlnire a liderilor partidelor politice aflate în coaliția de guvernare, în vederea stabilirii prefecților. Numai că miercuri nu s-a ajuns la nicio decizie, astfel că, așa cum precizau sursele publicației noastre, s-ar fi recurs la o metodă cel puțin inedită: bilețele cu numele județelor pe ele ar fi fost introduse într-o urnă, din care, mai apoi, prin tragere la sorți, s-ar fi stabilit astfel cărei formațiuni politice îi revine funcția de prefect din fiecare județ.

Conform acelorași surse, se pare că județul Giurgiu ar fi revenit celor de la USR, însă se pare că, nemulțumiți de „împărțire”, cei de la PNL și UDMR ar fi solicitat noi runde de negocieri, pe motiv că un lider liberal, bolnav, ar fi absentat de la această întâlnire.

Pe de altă parte, tot conform surselor „Jurnal giurgiuvean”, la nivel central s-ar fi încheiat o convenție care prevede ca, în județele în care primarul municipiului reședință de județ și președintele de Consiliu Județean sunt dintr-o formațiune politică (PNL, exemplul județului nostru), pentru un echilibru politic, funcția de prefect să revină unuia dintre partenerii de guvernare, în speță celor de la USR.

Contactat telefonic, liderul USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că acestea ar fi simple speculații, și că o nouă rundă de negocieri ar fi programată pentru luni, 18 ianuarie.

(Jurnal)