Surprize pregătite de organizatorii aniversării a 150 de ani ai Liceului „Ion Maiorescu”

0
522

Prezent în deschiderea conferinței de presă de miercuri, 16 octombrie, profesorul Petre Cornea, reprezentant și factor important de decizie în cadrul Asociației „Pro Maiorescu” a prezentat programul celor șapte zile în care cea mai veche instituție de învățământ din municipiul nostru își va aniversa un veac și jumătate de existență.

„Sărbătorirea Liceului „Ion Maiorescu” va începe luni, 28 octombrie, la ora 9,30, când va avea loc deschiderea oficială, urmată de un flash-mob 150, vizitarea școlii și o serie de concursuri. A doua zi, pe lângă Ziua Limbilor Străine, vom avea parte de un concert educativ găzduit de Ateneul Nicolae Bălănescu. Forumul „Maiorescu” și Sesiunea de comunicări științifice „Ion Mateescu” de miercuri, 30 octombrie, vor continua programul manifestărilor aniversare. Joi, la sediul colegiului, pe lângă „Porțile deschise – Licean pentru o zi”, giurgiuvenii vor putea asista la lansarea monografiei Colegiului Național „Ion Maiorescu” 1969 – 2019, urmând ca vineri, 1 noiembrie, să asistăm, la Cimitirul Smârda din oraș, la dezvelirea unei plăci funerare „Savin Popescu”, iar seara, de la ora 18,00, pe scena Ateneului, cei mai tineri liceeni se vor întrece pentru titlul de Miss și Mister Boboc Maiorescu. Ziua de 2 noiembrie va fi dedicată în totalitate absolvenților, care vor primi diplome și plachete aniversare, urmând ca de la ora 10,30 să participe la o slujbă de pomenire. După amiază, lansarea cărții „Și eu am fost elev la Maiorescu”, serbarea elevilor colegiului și o proiecție video pe clădirea colegiului vor încheia ziua dedicată absolvenților. Apogeul programului pregătit va fi pe data de 4 noiembrie, când, sub denumirea „Ziua Maiorescu”, vom avea parte de ridicarea steagului Colegiului, dezvelirea unor efigii ale lui Savin Popescu și Droc Barcian”, a declarat profesorul Petre Cornea.

Consiliul local , Primăria municipiului, Inspectoratul Școlar Județean, Muzeul Județean, Centrul Cultural Local „Ion Vinea”, Teatrul „Tudor Vianu” și Ateneul „Nicolae Bălănescu” sunt partenerii proiectului educațional „150 de ani de istorie în Colegiul Național „Ion Maiorescu”.

Fondurile pentru realizarea acestuia au fost asigurate, la cererea Asociației, de către Consiliul Local în principal: 60.000 de lei și 20.000 de euro (aceștia din urmă au fost necesari pentru realizarea celor două efigii din bronz ce vor fi dezvelite în holul liceului).

Sperăm ca aceste zile ale Colegiului să fie considerate, de către cetățenii municipiului, la fel de importante ca și Zilele Orașului”, a precizat, la rândul său, primarul Nicolae Barbu.

(Jurnal)