Cum funcționează Poliția Locală, după trecerea în subordinea directă a Primarului

0
512

De circa o lună de zile, Direcția Poliției Locale a trecut în subordinea directă a Primarului, odată cu iscarea scandalului cu privire la vânzarea, de către executorii judecătorești, a autospecialelor de intervenție. La vremea respectivă, primarul Nicolae Barbu declara că, odată ce va prelua această direcție, va schimba și modul de acțiune al angajaților săi.

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 16 octombrie, acesta a făcut o serie de precizări cu privire la modul de acțiune, dar și la programul de lucru sau la atribuțiile polițiștilor locali:

„Astăzi (n.r. – miercuri, 16 octombrie) s-au stabilit nouă zone în municipiu, unde vor acționa echipe ale poliției locale. Sunt în zonă, deci nu trebuie să patruleze, vor merge pe jos. Spre sfârșitul lunii se pare că vor mai fi scoase la vânzare și alte mașini ale poliției locale, vom vedea ce vom face. Deocamdată, am discutat ca, la nivelul direcției juridice din Primărie, să fie preluate toate dosarele, toate procesele pe care le au, și să se găsească o soluție. Am dat termen juristului din Poliția locală să finalizeze aceste lucruri, văd că trage de timp. Trebuie, de asemenea, pregătită evaluarea personalului, nu așa cum s-a făcut până acum, fiecare se evalua pe fiecare. Conform codului administrativ vom face o evaluare profesională, lucrăm la acest aspect. Programul de lucru a rămas tot până la ora 22,00, și nici nu se va prelungi. Responsabili de asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului sunt instituții de stat: poliția și jandarmeria. Ei răspund față de instituțiile naționale. Poliția Locală sprijină aceste acțiuni. Nu au competențe nici pentru a opri mașinile în trafic, încep să ne reducă competențele și la mașinile care opresc pe drumurile naționale. Mi se pare normal. Noi sprijinim. Ajunsesem, la un moemnt dat, să le facem munca celor de la poliție și jandarmerie, noi patrulam, noi eram și la intervenții…cu tot respectul, dar prea intensificaseră mașinile cu radar, și în rest, nimic. Îi vom sprijini și noi cum vom putea…dar să își facă treaba!”, a încheiat primarul Nicolae Barbu.

(Jurnal)