SURPRIZĂ! Fostul primar al municipiului, Nicolae BARBU, și-a anunțat retragerea, de astăzi, din viața politică!

0
261

După doi ani de aparentă expectativă, Nicolae Barbu, fostul primar al municipiului (perioada 2012 – 2020), a anunțat că renunță la viața politică în favoarea mediului de afaceri și a celei de familie.

Astăzi (n.r. 18 octombrie) am luat decizia de a părăsi partidul PRO ROMÂNIA. Nu mă înscriu în alt partid, spun asta pentru a nu începe discuții pe această temă, dar am considerat că după doi ani de zile în care am încercat să creez la Giurgiu acel pol al social-democrației, nu în concurență cu PSD, ci unul care să suplinească anumite domenii ale PSD, observ că cei pe care i-am avut alături au început să se descurce, fiecare pe drumul lui… fiecare își găsește țelul și drumul politic în viață.

Eu, acolo unde m-am refugiat sau m-am reîntors , în familie, în mediul afacerilor , îmi voi continua activitatea privată , e mult mai bună, mai liniștitoare și o cunosc mult mai bine”, a mai declarat Nicolae Barbu, într-o conferință cu  presa locală.

Anunțul lui Nicolae Barbu vine la scurt timp după ce liderul  PRO România Giurgiu, partid creat de politicianul  Victor Ponta,  vorbea despre o posibilă alianță, în viitorul apropiat, cu PSD. Întrebat dacă renunțarea sa de astăzi este doar o coincidență cu momentul mai sus amintit, Barbu a răspuns sec: DA!!

„Decizia am dorit să o iau de mai multă vreme, dar  am fost forțat  să rămân alături de parti și de cei care mi-au fost alături în 2020, când am luat decizia susținerii acestui partid.  O astfel de susținere le crea, probabil, lor, anumite probleme de serviciu sau de coexistență la un moment dat cu administrația locală. În consecință argumentele deciziei mele sunt strict personale, nicidecum împotriva partidului”.

Referindu-se la perioada celor doi ani petrecuți în partidul-satelit al social democraților,  PRO ROMÂNIA, Nicolae Barbu declara că nu are să  reproșeze ceva anume sau cuiva,  precizând  faptul că alături de echipa alături de care a activat, a  petrecut momente extrem de plăcute.

„Am mai spus de ce am făcut la vremea respectivă acest pas, deși mi s-a spus că dacă aș fi rămas în PSD eram primar în continuare. Acel lucru trebuia să se întâmple atunci, în 2020; era un oraș sub conducerea politică a lui Niculae Bădălău, era încă sub acea dorință a lui personală de a-și rezolva problemele în PSD folosind o organizație județeană și faptul că acea rupere s-a produs din interior nu a făcut decât să dezmembreze.

S-a dorit ruperea PSD de sus, să plece echipa lui Dragnea și Dăncilă, și să vină o altă echipă. Acum se încheie un ciclu de doi ani în politică, un ciclu frumos, cu echipe frumoase, cu oameni valoroși, care fie vor continua în Pro România, fie își vor găsi un partid mai puternic, capabil să îi propulseze politic sau administrativ”, a mai declarat Nicolae Barbu.

Cât privește planurile de viitor , Nicolae Barbu  menționa că, deși se vehiculează că ar fi  avut mai multe invitații de a se  reîntoarce în PSD, că i s-ar fi  promis  postul de Președinte al Organizației județene, ba chiar sprijinul conducerii centrale, urmând a fi numit direct înlocuitor la județ, pentru a organiza alegerile, Nicolae Barbu a infirmat toate aceste lucruri, declarând că sunt niște simple  zvonuri.

La întrebarea dacă, totuși, îl vom revedea într-o zi pe Nicolae Barbu  resuscitat în politica giurgiuveană, și de ce nu,  în postura de candidat  pentru o funcție politică,  la viitoarele alegeri, acesta a răspuns:

E prematur să spun acest lucru, am aflat ceva în acești ani, și eram mai temperamental. În doi ani m-am maturizat și am învățat că în politică ”niciodată să nu spui niciodată!” Îmi doresc să susțin un tânăr sau o tânără, cu șanse reale la candidatura la Primărie, dacă și acele persoane doresc, să le transmit din ce am învățat în acești ani de politică și administrație. Susțin orice candidat care îmi va cere ajutorul, nu pot spune despre un anumit partid. Candidat – sunt speculații la acest moment. Nu mi-aș dori candidatura la Primărie sau Consiliul Județean”, a mai spus fostul prim edil al municipiului,  mărturisind că este gata să-și ofere la un moment dat, experiența și respectiv serviciile oricărui partid care i-ar cere-o.

 Gura lumii spune însă că Nicolae Barbu, ar fi tentat să schimbe macazul, înrolându-se într-un partid de dreapta, de data aceasta, lucru probabil pe care îl vom afla cu siguranță până la jumătatea anului viitor, când candidații viitoarelor alegeri, vor începe să își  facă simțită prezența. Așa că hai ”să mai avem puțitică răbdare, stimabililor!”

(Jurnal)