Acasă Actualitate Cui îi e frică în PSD Giurgiu de Tudorel Țone ?!

Cui îi e frică în PSD Giurgiu de Tudorel Țone ?!

0
Cui îi e frică în PSD Giurgiu de Tudorel Țone ?!

 Apropiata Conferință județeană a PSD Giurgiu a început să dea fiori unora dintre social democrați. Pe fondul nemulțumirilor apărute în cadrul formațiunii, există o temere la nivelul conducerii filialei județene, că o participare prea largă din partea delegaților la nivelul județului ar putea fi o idee nefericită.

Iată probabil de ce accesul mambrilor a fost limitat la numai 100 de delegați, ajungându-se până acolo încât câtorva dintre foștii membrii marcanți ai Organizației, li s-a refuzat participarea.

Așa s-a întâmplat recent cu fostul vicepreședinte al PSD Giurgiu, Tudorel Țone căruia secretarul Organizației, controversatul Gogu Moțan, i-a refuzat pur și simplu participarea la Conferință. Cu alte cuvinte un partid ce se autointitulează ”Democratic”, încalcă unul dintre principiile de bază ale democrației din orice formațiune politică: participarea la alegeri și la dezbaterile de partid!

Evident că recentele declarații, pe alocuri  critice, ale lui Tudorel Țone, la adresa clasei politice și respectiv a Partidului Social Democrat, apărute în presa locală, dar mai ales anunțul că acesta ar putea  candida pentru funcția de președinte al PSD Giurgiu, au fost luate ca o amenințare probabil de către consilierii liderului social democrat, Președintele Marian Mina.

Iată de ce, dintr-un exces de obediență față de lider și în același timp, de aroganță personală, secretarul general al PSD Giurgiu, Gogu Moțan a reacționat, am zice, ca un mitocan, justificându-și gestul de a nu-l încrie pe Tudorel Țone pe lista cu delegați prin prisma rezultatelor proaste obținute de acesta la ultima rundă ale algerilor locale, la Malu, comuna de care fostul membru marcant al partidului, s-a ocupat.

După cum el însuși ne-a declarat, Tudorel Țone i-a replicat acestui Gogu al politicii locale, faptul că în acest context ar trebui ca ”același criteriu să fie valabil și pentru dl.Marian Mina care la rândul său a  pierdut aceste alegeri” și că ”din punct de vedere moral nu trebuie să mai candideze la funcția de lider al Organizației, ci să lase pe alții care vor să facă performanță, nu neaparat eu…Sunt destui colegi capabili, dar acum sunt temători!” – ne-a mai spus Tudorel Țone.

Afirmația aceasta l-a înfuriat atât de tare pe domn’ Gogu, încât omul și-a dat arama pe față, demonstrând cine este el de fapt, întrebându-l pe un ton zeflemitor pe Tudorel Țone: –  “Bă, da’ cine ești tu să ne dai sfaturi nouă…?!”

Răspunsul a venit prompt și explicit din partea  lui Tudorel Țone, care i-a spus că are” comportament de milițian!”

Numic fals în această afirmație, de vreme ce Gogu Moțan a fost milițian de carieră până în anii ‘90.

Evident că Tudorel Țone a întrebat totodată,  retoric:  ”- Cum, la o Conferință Județeană,  un partid așa de mare, să se limiteze la doar 100 de delegați, aleși de Gogu Moțan? Este o jignire pentru acest partid și membrii săi!”

Tudorel Țone ne mai declara că Președintele Mina l-ar fi amenințat prin intermediul  unui coleg de partid că ”se va ocupa personal de mine, după 11 noiembrie”! (  data Conferinței județene…)

Micul incident  demonstrează că liderilor PSD Giurgiu le  este un pic teamă de anumite lucruri ce ar putea fi, de data aceasta, scoase de sub preș și evident de pretențiile unora dintre membri, privind o eventuală nouă structură de conducere a Organizației.

(Florian TINCU)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °