Peluza Cătălin Hîldan (PCH),  a echipei Dinamo București, a acuzat echipa de fotbal giurgiuveană, Astra, că a minţit în privinţa situaţiei critice, recte numărul mare de îmbolnăviri cu Covid reclamat de conducerea echipei din Giurgiu.

De precizat că înaintea meciului cu Dinamo, Astra a raportat 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor de la prima echipă şi alte 12 cazuri la echipa a doua. Astfel, meciul Dinamo – Astra a fost reprogramat în ziua de 14 noiembrie, la o oră ce va fi stabilită ulterior.  Lucru acesta însă i-a nemulțumit pe susținătorii echipei Dinamo,  care au replicat:

Filiala Giurgiu a cooperativei ce trage sforile prin Liga 1 s-a folosit de DSP-ul local, în încercarea de a găsi pe cineva care să se opună deplasării echipei Astra către Bucureşti. S-a creat un precedent periculos, care face ca toate noile reglementări ale LPF şi FRF să devină inutile.

Până la urmă, este DSP-ul (Direcția de Sănătate Publică- n.red.) care decide dacă se joacă sau nu. Înseamnă că problemele de la sfârşitul sezonului trecut, când DSP-ul putea să decidă clasamentul, au rămas la fel.

Filiala GR a Cooperativei ar fi putut să apeleze la Centru, în Berceni, sau la Filialele SB, BT, CT, IF, pentru câţiva jucători valizi, pe principiul „valizii şi valizele trebuie să circule”.

Când a fost vorba de Dinamo, toate regulamentele s-au adaptat din mers, au fost scrise pe loc şi modificate pe genunchi, pentru că nu facem parte din sateliţii care gravitează în jurul buricului planetei.

Pentru noi era suficient un suspect la magazie, ca să stăm 14 zile în case. Apoi puteam fi scoşi brusc din sufragerie şi puşi să jucăm.

Să nu uităm că în Italia, Napoli a fost oprită să facă deplasarea la Torino, şi a pierdut meciul cu Juve la masa verde.

Când a fost vorba de noi, aplicau regulile din Europa. Când e vorba de alţii, se aplică Legea Giurgiului.

Nu ne bucurăm de necazul altuia. Dorim ca giurgiuvenii să se facă bine. Sperăm să se vindece şi de dependenţa cronică de butoanele din palat”,  a fost mesajul transmis de către  PCH.

Contactat de către jurnaliștii noștri, directorul DSP Giurgiu,  Gelu Ciobanu a spus:

Este adevărat, au fost cei 15 pozitivi din lotul I. Există un protocol între MTS și Direcțiile de Sănătate Publică, în care se precizează că dacă sunt cazuri pozitive la lotul I se fac teste și la lotul II. A fost făcut acest lucru, și au fost, dacă nu mă înșel, vreo 12 cazuri și la lotul II de la Ploiești, astfel că nu s-a mai putut încropi acel lot de valizi pentru meci. Nu s-a făcut niciun fel de ilegalitate, am aplicat doar prevederile legale”, a mai precizat Gelu Ciobanu. 

(Jurnal)