Prezent în conferința de presă a social-democraților giurgiuveni, președintele executiv al acestei formațiuni politice și, totodată, președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a făcut o serie de declarații cu privire la sistemul de sănătate giurgiuvean:

„Astăzi (n.r. – 20 martie), după cum bine știți, în ședința Consiliului Județean s-au luat o serie de măsuri pentru siguranța cetățenilor din municipiul și județul Giurgiu, pentru siguranța personalului medical, pentru că în momentul de față ei sunt foarte importanți pentru noi. Aș vrea să vă spun despre ce este vorba, pentru că în ultima perioadă am fost întrebat care sunt măsurile luate de CJ vis a vis de acest coronavirus și care sunt echipamentele pe care Spitalul Județean le are în momentul de față.

La ședința de astăzi, sume foarte importante s-au regăsit pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru (266.000 lei pentru funcționare și 128.000 lei pentru dezvoltare), Spitalul Județean de Urgență Giurgiu (1.000.000 lei  pentru funcționare – echipamente). Dotările pentru SJU, înseamnă următorul lucru: în afara altor doi colegi din țară,suntem singurul spital care facem asemenea investiții, în sensul că împreună cu managerii SJU și a Spitalului de la Izvoru am făcut o listă de dotări și echipamente ce vor fi achiziționate în săptămâna care urmează (kituri de testare, aparate de testare inexistente la acest moment în Giurgiu, paturi cu ventilație, aparate de radiologie mobilă, aparate de anestezie, ventilator de transport și alte echipamente, precum și materiale de dezinfecție și pentru protecția medicilor = 3000 combinezoane, 50.000 de măști, 50.000 perechi mănuși).”, spunea Marian Mina. 

Totodată, acesta a venit cu o serie de vești bune pentru medicii care fac naveta între Giurgiu și București:

„Ne pasă de oameni, de medici, și dacă cei aflați în prima linie pățesc ceva, toți vom avea de suferit. Se vor face achiziții și pentru transportul medicilor (două microbuze ce vor face două curse zilnice Giurgiu – București pentru a transporta medicii care fac naveta). Dacă este cazul, vom închiria, la un hotel din Giurgiu, un etaj întreg pentru medici și personalul medical, pentru a-i scuti de drum, oboseala și factori de risc”, a mai spus acesta.

(Jurnal)