STUDIU. Rata mortalității în rândul persoanelor vaccinate anti-Covid este de 11 ori mai mică decât cea a persoanelor nevaccinate!

0
315

Un studiu realizat în SUA, cea mai dezvoltată țară în sistemul de sănătate, arată că rata mortalității în rândul persoanelor vaccinate anti-Covid este de 11 ori mai mică decât cea a persoanelor nevaccinate.

Conform acelorași atudii riscul de a ajunge la spital este de zece ori mai mic, iar probabilitatea de a se infecta este de cinci ori mai redusă.

Un studiu recent al Centres for Disease Control and Prevention (CDC), citat de CNCAV, relevă faptul că odată cu apariția tulpinii dominante Delta, nevaccinații au o rată a mortalității din cauza COVID-19 de 11 ori mai mare decât cei vaccinați,

Totodată, persoanele vaccinate cu schemă completă au un risc de 10 ori mai mic de a ajunge la spital și o probabilitate de cinci ori mai mică de a se infecta!

 Studiul a fost realizat, în vara anului 2021, pe adulții din 13 state și orașe din America. În același timp, acest studiu arată și că eficiența vaccinurilor a scăzut moderat în perioada în care varianta Delta a devenit dominantă, în jurul datei de 20 iunie. Cu toate acestea, vaccinurile rămân foarte eficiente în special în prevenirea spitalizării și a decesului din cauza COVID-19.

Persoanele nevaccinate au avut o rată de infecție de 11,1 ori mai mare decât persoanele vaccinate înainte de circulația Delta și de 4.6 ori mai mare după. Aceste cifre reprezintă scăderi ale eficienței brute pentru toate tipurile de vaccin luate împreună, de la 94% la 91% pentru deces, de la 92% la 90% pentru internările în spital și de la 91% la 78% pentru prevenirea infecției”, precizează raportul publicat de US Centers for Disease Control, citat de CNCAV. 

Varianta Delta reprezintă acum peste 99% din noile infecții din SUA. Doar peste jumătate din populația totală (54%) este acum complet vaccinată, iar 63% au primit cel puțin o doză.

Studiul CDC a urmărit 569.142 cazuri COVID-19, 34.972 persoane internate în spital și 6.132 de decese. Dintre persoanele vaccinate aflate în studiu, 92% au primit vaccinuri ARNm, restul vaccinul Janssen (Johnson & Johnson).

(Jurnal)