O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deţinut, pe care l-a consiliat pe probleme de educaţie în cadrul închisorii, au precizat surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Căsătoria a avut loc săptămâna trecută la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat deţinutul Bogdan Dumitrache, poreclit „Crocodilu”, informează Mediafax. Ancheta fără precedent la penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, după ce un temut membru al lumii interlope s-a căsătorit cu ofiţerul care trebuia să îl educe. Cununia a fost oficiată la sfârşitul săptămânii trecute, la Jilava, unde deţinutul supranumit „Crocodilu” a fost transferat în luna decembrie. Întreg penitenciarul Jilava vuieşte acum despre acest caz în care un coleg de-al lor, comisarul-şef Veronica Constantin, s-a căsătorit cu Bogdan Dumitrache, zis şi Crocodilu’, un deţinut celebru. Ofițerul, fostă gimnastă cea care a încercat să îl aducă pe drumul cel bun, s-a lăsat sedusă de interlop, după ce acesta a fost închis în penitenciarul de maximă siguranţă Rahova. Membru al clanului Sportivilor, Crocodilu’ a fost condamnat în vară la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat. Ovidiu Oanță, corespondent la Știrile ProTv comenta această poveste astfel„Și pentru că deocamdată nu pot decât să viseze la o lună de miere, la nici trei zile de la cununia civilă oficiată la sectorul vizite, proaspăt căsătoriţii au primit dreptul la întâia vizită intimă. Aşa că, preţ de câte ore, soţii Dumitrache s-au putut bucura de mariaj fără să fie deranjaţi de nimeni. Astfel de întâlniri se pot repeta o dată la 3 luni dacă deţinutul Crocodilu’ se comportă ireproşabil în spatele gratiilor.”

Mireasa ar putea să aibă însă probleme fiind anchetată de şefi. Asta pentru că Regulamentul din închisori o obligau să anunţe de îndată că s-a îndrăgostit de deţinutul pe care îl consilia şi pe care îl vizita  la penitenciarul Jilava, unde a fost transferat în luna decembrie, după ce regimul de executare a pedepsei i-a fost îndulcit.

(Jurnal)