ȘTIREA ZILEI. Un bărbat a decedat după o intervenție banală, făcută de o infirmieră, într-o… toaletă!

0
257

Un bărbat îi acuză pe medicii spitalului orășenesc din Horezu că sunt vinovaţi de moartea tatălui său.

Bărbatul de 69 de ani a ajuns pe picioarele lui la spital și după o banală clismă, a fost transferat în șoc septic la spitalul județean din Râmnicu Vâlcea, unde a murit. Poliția, procurorii și colegiul medicilor fac verificări în acest caz.

Chirilă Bălașa a ajuns la spitalul din Horezu, din cauza unei banale constipaţii. Avea încredere totală în medici și nu a vrut să se trateze după ureche.

Familia susține că medicii l-au trimis acasă, cu recomandarea să ia aspirină şi paracetamol. S-a simțit, însă, din ce în ce mai rău, aşa că fiul său l-a dus înapoi la spital, în aceeaşi seară.

12 ore mai târziu, medicii din Horezu au cerut trasferul pacientului la spitalul județean din Rm.Vâlcea. Omul a ajuns acolo în stare critică, cu șoc septic și, cu toate că a fost operat de două ori, s-a stins.

Oamenii spun că intervenția la spitalul din Horezu i-a fost făcută de către o infirmieră, într-o toaletă, și nicidecum într-un cabinet.

Ei cer ca cei care l-au trimis prea târziu la Râmnicu Vâlcea să răspundă pentru neglijența lor. Au depus plângere penală la poliție, ajutați de un reprezentant al unui ONG ce reprezintă drepturile pacienților.

După primele cercetări, poliția a declinat dosarul către parchetul Horezu. Colegiul medicilor a fost, de asemenea sesizat și cercetează cazul.

(Jurnal)