Obligații dure pentru profesori…Ce nu vor mai avea voie să facă.

0
261

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publică. Acest lucru înseamnă, printre altele, că cei care agresează cadrele didactice vor fi sancționați mai dur și cercetați penal.

Modificarea este necesară, spun inițiatorii legii aflate acum în Parlament, pentru că în ultimii ani, peste 70 de mii de profesori din România au fost agresați.

Noul statul al profesorilor va fi similar cu cel al magistraților sau al polițistilor, de exemplu. Asta înseamnă  vor trebui să lucreze până la 8 ore pe zi, dar pe de altă parte, nu vor mai putea să facă meditații. De asemenea, ei vor întocmi rapoarte către superiorii lor, către directori și inspectori școlari.

Ce vor păți cei ce agresează elevii

Funcționarii publici sunt sancționați mai aspru pentru faptele lor, iar același lucru se va întâmpla șîn cazul profesorilor. De asemenea, se schimbă regulile și pentru cei are vor agresa profesorii. Aceștia riscă dosar penal pentru ultraj.

Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaților și urmează să fie dezbătut în Senat, for legislativ decizional în acest caz.

La ce vor fi obligați profesorii:

– Vor lucra 8 ore / zi

– Nu mai au voie să facă meditații

– Vor fi evaluați ierarhic

– Răspunderea pentru faptele proprii este mult mai mare

– Răspund pentru notele mici ale elevilor

– Cei care vor lovi un profesor vor avea dosar penal pentru ultraj.

(Sursa: edupedu.ro)