Știrea ZILEI. Pensia unui fost bugetar român este mai mare decât cea a președintelui Statelor unite ale Americii. Cine este acesta…

0
384
Gheorghe Bălășoiu

Cea mai mare pensie din România este încasată de un fost șef de penitenciar, Gheorghe Bălășoiu, care primește 34.000 de lei lunar!

Fostul șef al Penitenciarului Colibași, Gheorghe Bălășoiu, este pensionarul din România care primește cei mai mulți bani din partea statului. Pensia sa lunară ajunge la 34.000 de lei, aproximativ 8.000 de euro, mai mare chiar decât a președinților din Statele Unite ale Americii.

Explicația dată acestei uriașe pensii a lui Gheorghe Bălășoiu este faptul că în ultimul an de activitate a renunțat la concediu cât și efectul multor deplasări în interes de serviciu, iar banii pentru acestea s-au adunat la salariul din ultima lună care intră în calcul pentru stabilirea pensiei.

De asemenea, fostul șef de la Penitenciarul Colibași a lucrat ultimele luni din activitate ca procuror la Curtea de Apel Pitești, unde s-a asigurat că pensia nu îi va fi modificată, potrivit unei note a departamentului de resurse umane al CSM. Procurorii, spre deosebire de restul bugetarilor, ies la pensie cu 80% din salariu.

Pe locul doi ca valoarea a pensiei se află un bărbat din București care încasează lunar 25.000 de lei.

(Jurnal)