Știrea Zilei! O familie și-a putut îngropa tatăl abia după 30 de zile, fiind declarat mort de COVID-19, deși murise de altceva

0
599

 

O familie din judetul Prahova nu și-a putut îngropa tatăl, timp de 30 de zile, fiindcă bărbatul a fost declarat mort de COVID-19, deși acesta decedase din cu totul altă cauză.  Rudele  au făcut însă tot posibilul ca să demonstreze acest lucru…

După aproape o lună și mai multe drumuri la instituțiile statului, membrii familiei amintite mai sus au reușit să dovedească faptul că moartea tatălui n-a fost cauzată de noul coronavirus. 

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din localitatea Varbilau, județul Prahova, a decedat în data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

La scurt timp, familia a aflat că bătrânul a fost declarat decedat de COVID-19, potrivit observatorulph.ro

De precizat, așa cum susțin aparținătorii celui decedat, că bătrânul suferea de mai mult timp de insuficiență renală și de mai multe complicații. Săptămânal acesta  făcea dializă, motiv pentru care era testat pentru COVID-19 înaintea fiecărei proceduri.

Vă dați seama ce coșmar au trăit membrii familiei când au aflat că pentru ridicarea corpului neînsuflețit trebuie să semneze un formular în care să menționeze că  bătrânul era suspect de coronavirus.

Și astfel, familia a început demersurile pentru a dovedi că decedatul nu suferise de coronavirus.

După mai bine de trei săptămâni, în baza buletinului de analize efectuat de Institutul Național „Cantacuzino”, familia a probat  că decesul barbatului nu a avut nicio legătură cu COVID-19.

Astfel, după aproape o lună de la deces, vineri, 7 august, corpul neînsuflețit al bătrânului a fost ridicat de la Serviciul de Medicină Legală Ploiești , iar sâmbătă, 8 august, a avut loc înmormântarea acestuia.

Familia, încearcă acum să-și facă dreptate în  instanță.

(Jurnal)