Maria Emylia Florescu,  alintată de către apropiați, Emy, dansatoare în videoclipurile mai multor maneliști cunoscuți, va ocupa funcția de inspector de specialitate debutant, în cadrul Direcției de Sănătate Publică București, potrivit B1 TV.

 DSP a permis depunerea dosarelor pentru acest post în doar 48 de ore, alimentând suspiciunea că doar cine ştia de existența lui putea să-l acceseze într-un timp atât de scurt. Maria Emylia Florescu a obţinut punctajul de 93,33 la interviul pentru ocuparea postului, mai mult chiar decât un medic stomatolog și unul de medicină generală.

În anunţul de angajare, DSP Bucureşti solicita o diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, iar studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic, la o universitate privată. Experiența profesională este în domeniul artistic, ea fiind actor. Încercarea tinerei dansatoare nu este singular . În 2016 Emilia a mai încercat să devină funcționară la stat, ca asistent la Oficiul Național al Registrului Comerțului, Direcția Economică, dar din păcate la proba scrisă a obținut doar nota 2,50 !!

De data aceasta DSP București declară  însă că nu ar fi încheiat contract de muncă cu Maria Emylia Florescu și că „postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le îndeplinește orice absolvent de studii superioare, din specialitățile enumerate în anunț.”

Conform comunicatului emis de către DSP București angajarea exoticei dansatoare s-a făcut ”Pentru acoperirea deficitului de personal existent, în raport cu situația epidemiologică actuală și rolul pe care DSPMB îl are în gestionarea situației de criză în Municipiul București… Așa se face că în data de 6 noiembrie 2020, vioaia Emy a fost angajată după ce  au fost publicate pentru ocupare fără concurs un număr de 12 posturi vacante, în conformitate cu prevederile Ordinul Ministerului Sănătății nr. 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, bla-bla-bla-bla….

Potrivit Art. 5 din metodologia de ocupare a posturilor fără concurs, menționată mai sus, termenul de depunere al dosarelor este de 2 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

Cel mai ciudat lucru este, așa cum suna anunțul DSP, că postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat Florescu Maria Emylia, nu este necesară experiență în specialitate, iar condițiile impuse  de ocupare le poate îndeplini orice absolvent de studii superioare, din specialitățile enumerate în anunț.

Ca să nu mai adăugăm că activitatea desfășurată de angajații din Serviciul Administrativ și Mentenanță nu are legătură în niciun fel cu activitatea medicală sau de specialitate a Direcției de Sănătate Publică. Bă ești prost? Bă ești nebun?

Finalul comunicatului DSP este de noaptea minții: ”Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare acesta nu este angajata Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.”

Păi atunci a cui salariată e, Emy asta, măi fraților?  A lui Florin Salam?

(Cityzen)