Referitor la problema gestionării câinilor fără stăpân, pentru că în ultimul timp primim din ce în ce mai multe sesizări din partea cetățenilor, vă comunicăm următoarele concluzii:

– câinii fără stăpân sunt rezultatul abandonului pe domeniul public al puilor nedoriți, din gospodării. Aceștia se înmulțesc necontrolat și creează situația în care ne aflăm de ani de zile,

– capturarea câinilor de pe domeniul public nu face decât să permită altora, din alte locuri sau a puilor abandonați, să ocupe acel spațiu, câinii fiind animale teritoriale,

– soluția pentru rezolvarea definitivă a problemei câinilor de pe domeniul public este înlăturarea cauzei problemei, respectiv sterilizarea tuturor câinilor cu stăpân, dar și a celor de pe domeniul public.

Vă reamintim că la cabinetul medical veterinar David VetDivadi, situat în Strada Gării Nr.8 din localitatea Frătești, cetățenii comunei Frătești își pot steriliza GRATUIT animalele din propriile gospodării!

Numărul de telefon la care se pot face programări este: 0762284439”, informează reprezentantul Primăriei Frătești, Nicolae Copăceanu.

(Jurnal)