La începutul acestei luni, Ministerul Proiectelor Europene a publicat lista proiectelor de extindere a rețelelor de gaz ce vor fi finanțate din fonduri europene. Pe această listă, județul Giurgiu apare cu proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Slobozia, Malu și Vedea, satele aparținătoare Slobozia, Malu și Vedea”, proiect ce aparține Asociației „ADI Înființare distribuție gaze naturale în comunele Slobozia, Malu și Vedea”.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 41.077.554,62 lei, din care este eligibilă pentru finanțare UE suma de 34.915.921,43 lei, iar valoarea totală se ridică la 48.774.449,10 lei.

Am vorbit despre acest proiect mult așteptat cu primarul comunei Malu, Mirel Jantea: „Locuitorii comunei noastre vor avea după o lungă perioadă de așteptare, rețea de gaze naturale. Referitor la stadiul acestui proiect suntem în faza de precontractare și în proporție de peste 95%, contractul de finanțare este semnat”.

Am dorit de asemenea să știm care sunt proiectele pe care Primăria comunei Malu le-a cuprins în proiectul de bugetul local pentru anul în curs și am aflat că cetățenii vor beneficia de câteva proiecte implementate prin Programul Național de Investiții ,, Anghel Saligny”:

1. Modernizarea drumului comunal DC 122 dintre Malu și Gogoșari
2. Modernizarea drumului de interes local DE-B1 în comuna Malu, județ Giurgiu
3. Modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și extindere a rețelei de canalizare în comuna Malu
4. Colectarea și evacuarea apelor pluviale și modernizarea trotuarelor din întreaga comună.

Edilul comunei ne mai spunea și despre implementarea proiectului ,,Reabilitare, eficientizare și modernizare a sistemului de iluminat public în comuna Malu” prin programul privind sprijinirea eficientei energetice și gestionarea inteligenta a energiei în infrastructura de iluminat public emis de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor.

În ceea ce privește activităților de igienizarea, în luna februarie, atât Școala Veche din Malu, cât și Primăria comunei Malu au beneficiat de acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Ca măsură de protecție socială și sprijinire a familiilor cu un buget scăzut, Primăria comunei Malu va acorda în acest an tichete sociale de grădiniță pentru un număr de 6 elevi.

Vom urmări și noi derularea acestor proiecte, dar și a altor acțiuni pe care Primăria comunei Malu le va derula în viitor.

( Ana Magheru)