Sprijin financiar pentru încurajarea angajării tinerilor

1
335

Plenul senatul a adoptat o propunere legislativă care vizează stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, în baza unui program derulat în perioada 2018 – 2020, informează Agerpres.

Această propunere  lgislativă,  are drept obiectiv acordarea unui sprijin financiar angajatoului în vederea angajării tinerilor cu vârste de până la 40 de ani pentru o perioadă de cel puţin un an. Sprijinul se acordă angajatorului pe o perioadă de 12 luni. Prin urmare, în baza unui amendament admis în Comisia pentru Agricultură,  cei care fac dovada angajării a doi tineri vor beneficia de următorul sprijin lunar, pentru fiecare angajat:

* 1.000 de lei pentru angajaţii cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/ sau industrie alimentară.

* 750 de lei pentru cei cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, acvacultură şi/ sau industrie alimentară.

* 500 de lei pentru persoanele fără studii.

De altfel, pentru ca angajatorul să beneficieze de acest sprijin, angajatul trebuie să nu fi beneficiat anterior de un alt sprijin la încheierea unui contract individual de muncă pentru prima angajare sau să nu fi avut încheiat un contract individual de muncă, cu acelaşi angajator, cu cel puţin 12 luni înaintea angajării prin acest program.

(Jurnal)

1 COMENTARIU