Duminică 17 decembrie, Timișoara și-a cinstit eroii Revoluției, la doar o zi după înmormântarea ultimului Rege al României.

2
277

 Duminică 17 decembrie, Timişoara și-a cinstit eroii martiri, la 28 de ani de la declanşarea Revoluţiei din decembrie 1989, ce a condus la căderea comunismului.  Ziua de 17 decembrie a fost declarată zi de doliu la Timişoara. Coincidență sau nu, calendaristic această zi vine, imediat după ce românii și-au îngropat ultimul lor Rege, Mihai I.

La Catedrala Mitropolitană, în bisericile  şi cimitirele Timișoarei, duminică   au avut loc slujbe şi parastase şi s-au  depus coroane de flori la monumentele eroilor martiri.

Sâmbătă, în sediul Consiliului Local din Timișoara, asociaţiile de revoluţionari au participat, alături de  cetățeni şi oficialităţi, la o şedinţă comemorativă.

Și tot sâmbătă seara au avut loc două marşuri pe Traseul Revoluţiei,  participanții aprinzând candele în memoria celor care şi-au pierdut  cu 28 de ani în urmă.

Evenimentele se vor încheia miercuri,  cu un tradiţional concert rock, organizat în amintirea zilei în care Timişoara a fost declarat „primul oraş liber de comunism”.

(Jurnal)

 

2 COMENTARII