GSL Giurgiu elimină toți arborii ce se pot prăbuși punând în pericol siguranța cetățenilor

0
359

Timpul favorabil le-a permis celor din Societatea Giurgiu Servicii Locale (GSL) ca în această perioadă să se ocupe de toaletarea pomilor pe zonele verzi ale municipiului.

 După cum ne declara directorul societății , Silvian Dumitrache, se insistă pe tăierea pomilor înalți, uscați , ce devin un real pericol pentru cetățeni. Ne-am propus, concomitent,  să sădim de trei ori mai mulți copaci tineri, decât dislocăm. Avem plopi înalți și de 10 metri înălțime care știm cu toții ce mizerie produc în sezonul de primăvară, la data inflorescenței lor. Două au fost punctele în care am acționat în mod special: curtea școlii nr. 10 din Municipiu, din cartierul Tineretului și pe strada Stejarului unde anul trecut un plop bătrân a căzut peste autoturismul senatorului Cristian Marciu… În aceste zone sunt circa 30 de copaci cu probleme. Evident că îi vom tăia doar pe cei uscați. Și pe bulevardul 1907 sunt câțiva copaci masivi ce ridică probleme – ne  preciza directorul GSL.

Silvian Dumitrache solicita giurgiuvenilor prin intermediul cotidianului nostru, să sesizeze instituția pe care o administrează de fiecare dată atunci când identifică un arbore ce este pe cale  de a crea probleme trecătorilor sau celor ce locuiesc prin preajma acestuia.

(Jurnal)