AcasăActualitateSprijin alocat de Ministerul Agriculturii, exploatațiilor agricole

Sprijin alocat de Ministerul Agriculturii, exploatațiilor agricole

Exploatațiile agricole beneficiază de un sprijin de peste un milion de lei alocat din bugetul național prin Ministerul Agriculturii – ne spunea directorul Direcției Agricole Județene Giurgiu, Petra Ochișor.

Prin bugetul MADR, pentru anul 2021, a fost  aprobată suma de 1.100.000 lei de la bugetul de stat în vederea efectuării plăților pentru contractele de finanțare încheiate până la data 31 decembrie 2020 în cadrul programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară – după cum precizează  proiectul de Hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Directoarea DASJ Giurgiu ne preciza că pentru anul 2021 sunt în plată un număr de 223 de contracte de finanțare, încheiate până la data de 31 decembrie 2020. Din monitorizările realizate la nivelul MADR , pentru pentru anul 2021, suma necesară pentru efectuarea plăților aferente contractelor în derulare este de 1.100 mii lei –  preciza directoarea DAJ.

Domnia sa menționa și faptul că: Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele: agricultură, acvacultură și industria alimentară a fost adoptat prin Legea nr. 336/2018, iar normele metodologice de aplicare au fost aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 325/2019.

Programul s-a derulat în perioada august 2019 – 31 decembrie 2020 și a vizat acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din agricultură, acvacultură și industria alimentară în vederea angajării, cu normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă nedeterminată sau determinată ( dar nu mai puțin de 12 luni), după cum urmează:

  • 1.000 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii superioare de specialitate;
  • 750 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii medii de specialitate, precum și pentru cei care au absolvit cursuri de formare profesională de scurtă durată;
  • 500 lei pentru persoanele angajate fără studii.

Cei care au fost înscriși în program au beneficiat și de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de muncă încheiat în cadrul Programului. Înscrierea beneficiarilor în cadrul Programului s-a încheiat la 31 decembrie 2020.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
21.5 ° C
21.5 °
21.5 °
55 %
1.7kmh
0 %
Dum
21 °
lun
33 °
mar
34 °
mie
35 °
joi
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!