Sportivii giurgiuveni conduși de Ionuț Mitrea s-au întors cu 27 medalii de la Campionatul Mondial de Kempo

0
776

În perioada 9-15 mai, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Kempo desfășurat anul acesta în Tunisia, la Hamamet. Din lotul național de Kempo coordonat de shihan Amatto Zaharia, au făcut parte și cinci giurgiuveni însoțiți de antrenorul lor, Ionuț Mitrea.

Competiția a fost una de un nivel ridicat, cu luptători foarte puternici din întreaga lume, reunind aproximativ 800 de participanți.

Sportul este un bun ambasador al unui oraș, așa că giurgiuvenii noștri au făcut cunoscut peste hotare, municipiul de la Dunăre.

Anculescu Ștefan, Vasilescu Florentin, Creața Bogdan, Garoafă Alexandru și Ciorăndescu George sunt sportivii care au reprezentat cu succes România și județul Giurgiu la nivel mondial, reușind să învingă sportivi redutabili din țări ca Algeria, Tunisia, Turcia, Suedia, Spania, Portugalia, Franța, etc.

Munca continuă și perseverența în pregătire au făcut ca la finalul competiției sportivii giurgiuveni să urce de mai multe ori pe cea mai înaltă treapta a podiumului și să li se cânte imnul național, sentiment de neprețuit pentru un sportiv de lot național.

Anculescu Ștefan a reușit să obțină titlul de campion mondial de seniori la probele Submission și Self Defense și titlul de vicecampion mondial de seniori la probele Full Kempo, Semi Kempo, Kempo Knock Down și Kata Sincron. La proba Kata cu arme a obținut medalia de bronz.

Vasilescu Florentin a obținut titlul de campion mondial de seniori la probele Submission și Semi Kempo și titlul de vicecampion mondial de seniori la probele Full Kempo și Kempo Knock Down. La proba Self Defense a obținut medalia de bronz.

Creață Bogdan a obținut titlul de campion mondial la probele Full Kempo și Submission. Surpriza plăcută a fost ca Bogdan a reușit să obțină tot la proba Submission, dar de această dată la seniori titlul de vicecampion mondial. La probele Semi Kempo și Self Defense a obținut medalia de bronz.

Garoafă Alexandru a obținut titlul de campion mondial la probele Semi Kempo și Self Defense și titlul de vicecampion mondial la probele Full Kempo, Submission și Kata Sincron.

Ciorăndescu George a obținut titlul de vicecampion mondial la probele Kempo Knock Down și Kata Sincron. La probele Semi Kempo, Full Kempo și Submission a obținut medalia de bronz.

Trebuie menționat că doi dintre sportivi au participat pentru prima dată la proba de seniori.

Kempo este o ramură a artelor marțiale, în care se folosește întreaga gamă de tehnici de atac și apărare.

Felicitări tuturor sportivilor giurgiuveni pentru aceste medalii extrem de importante, câștigate după sute de ore de antrenament.

(Ana Magheru)