Marian-Mina-SITEÎn cadrul unei recente întrevederi cu proaspătul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, am dorit să aflăm de la acesta în ce constă, în linii mari, programul administrativ pe care îl are în vedere pentru dezvoltarea judeţului.

Priorităţile noastre pentru acest mandat, pe care le-am anunţat încă din campania electorală, sunt: sănătatea, învăţământul, infrastructura şi lucrările edilitare. Ştiam care sunt necesităţile judeţului şi mai ştiam că cei opt ani de mandat penelist nu numai că n-au rezolvat aceste probleme, dar pe unele le-au încurcat şi mai tare, şi când spun asta mă refer la lucrările pe drumurile judeţene, la groapa de gunoi ecologică şi la ADI-uri. Am început să le descurcăm şi încet, încet, să le şi rezolvăm. Nu vreau să avansez nici procente şi nici termene, vreau să anunţ doar obiective îndeplinite. Până în acest moment au fost deja deblocate o serie de contracte. Astfel, se lucrează pe Drumurile Judeţene 401 A şi 404; Drumul Judeţean 401, Hereşti- Hotarele, Km. 36+000- 38+374, în lungime de 3,563 kilometri; Drumul Judeţean 412 C, Uieşti-Goleasca- DJ 601, km. 17+436- 21+936, respectiv o lungime de 4,500 kilometri; Drumul Judeţean 401 Dobreni, kilometri 21+500-22+900 şi urmează să dăm ordin pentru Drumul Judeţean 601, ne-a declarat Marian Mina.

Totodată, acesta ne-a mai precizat care sunt obiectivele domniei sale pentru perioada următoare: Pentru perioada viitoare îmi doresc să reuşim deblocarea, continuarea şi finalizarea contractelor actuale. Momentan, lucrăm la un plan de dezvoltare (PD) 2016-2020 care vizează lucrări de realizare / extindere / reabilitare / modernizare, respectiv dotare (după caz), pentru (1) drumurile judeţene şi comunale, (2) sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare, (3) şcolile şi grădiniţele, (4) serviciile de sănătate (spitalele) şi, sperăm, şi (5) teatrul. De asemenea, una dintre priorităţile mele în cadrul mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu este accesarea fondurilor europene. În curând se vor publica toate ghidurile şi va exista posibilitatea depunerii proiectelor. Insist să fim prompţi pentru că modalitatea de alegere a proiectelor s-a schimbat. Până acum exista un termen până la care puteau fi depuse proiectele şi în funcţie de punctaj se stabileau câştigătorii. Acum, cine depune primul proiectul are şanse foarte mari să devină eligibil. Îmi doresc foarte mult ca Giurgiu să fie unul dintre judeţele de top în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Orice proiect câştigat înseamnă locuri de muncă, înseamnă creşterea nivelului de trai şi înseamnă dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezentăm, ne-a mai spus Marian Mina.

Întrebat dacă şi-a format o echipă proprie de specialişti, în vederea îndeplinirii acestor obiective, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu ne-a declarat că nu are încă o astfel de echipă pusă la punct şi că aşteaptă în acest sens terminarea procedurii de evaluare a personalului din cadrul instituţiei pe care o coordonează: Cert este că avem nevoie de oameni loiali şi competenţi, din Consiliul Judeţean şi din afara lui!, a subliniat Marian Mina.

Teodora NICOLAU