Conform celor precizate în cadrul unei recente conferințe de presă, de către Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu (instituția care „patronează” Spitalul Județean de Urgență al Județului Giurgiu), unitatea spitalicească este pregătită din toate punctele de vedere pentru scenariul sumbru al izbucnirii unei epidemii de coronavirus. 

Din discuțiile purtate cu doamna manager, știu că s-au luat, la Spital, toate măsurile – atât cât s-a putut, în actuala conjunctură politică. Astfel, avem trei feluri de măști: simple – 19.750 bucăți, măști cu un filtru – 345 de bucăți și măști cu filtre foarte puternice – 20 de bucăți. De asemenea, Spitalul are în dotare 34.000 de perechi de mănuși, 53 de ochelari de protecție și 71 de combinezoane. Stocul de medicamente este asigurat, la fel și cel de dezinfectanți, având două tipuri: dezinfectanți pentru mâini și pentru pardoseli”, spunea Marian Mina. 

Totodată, pentru evitarea îmbolnăvirilor și transmiterea virusului, s-au făcut restricții în ceea ce privește vizitele și accesul persoanelor străine în incinta secțiilor spitalului. 

(Jurnal)