Prezentă în cadrul unei conferințe de presă excepționale, deputatul social-democrat, dr. Elena Dinu, a făcut, în calitatea sa de medic, o serie de precizări cu privire la ce ar însemna o eventuală epidemie de coronavirus, la Giurgiu.

Mă adresez în primul rând giurgiuvenilor care, într-un fel sau altul, au luat contact fie cu persoane provenind din zonele „fierbinți” ale infecțiilor, dar și a celor care au luat contact cu femeia de 39 de ani asupra căreia planează suspiciunea infectării cu coronavirus. NU mergeți singuri la Urgențe, ci solicitați sprijinul autorităților. Și aici mă refer la a apela 112, a preciza din capul locului acest aspect – al posibilității contactării coronavirusului, astfel încât și transportul la spital să fie făcut așa cum trebuie, dar și medicii din UPU vor fi puși în temă și vor pune în aplicare protocolul în asemenea situații”, spunea Elena Dinu.

De asemenea, deputatul social-democrat a mai făcut precizări și referitor la persoanele abilitate (precum și la modul) în care trebuie făcute anunțurile legate de situațiile ce se impun în aceste zile.

Prefectul este singurul abilitat să comunice, în perioada aceasta, cu populația. Numai că doamna prefect nu a ieșit în public – în presă – să informeze populația și primarii de comune. În schimb, dumneaei a instituit o serie de controale pe la primăriile care nu îi sunt prietene și nici de aceeași culoare politică, dar nu vreau să comentez acest aspect. Dar poate pentru doamna prefect, faptul că putem fi într-o situație critică, cu o persoană suspectă ce s-a plimbat prin oraș, prin UPU, fără nicio problemă, nu este considerată o urgență!”, a mai spus Elena Dinu.

Reamintim faptul că în cursul zilei de luni, 9 martie, Prefectura Giurgiu a confirmat suspiciunea de infectare cu coronavirus la o persoană de sex feminin, în vârstă de 39 de ani, care s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, prezentând simptome de infectare cu coronavirus. Pacienta a fost transferată la București, urmând ca, în perioada următoare, să se confirme sau să se infirme o potențială infectare cu coronavirusul COVID 19.

(Jurnal)