Măsuri drastice luate de Consiliul Județean Giurgiu: se închid teatrul și biblioteca. Spitalul – restricții la vizite!

0
1144

Prezent într-o conferință de presă convocată în regim de urgență, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a anunțat că, având în vedere situația de față (un pas până la epidemie de infectare cu coronavirus în România, un prim caz de suspiciune la Giurgiu), s-au luat o serie de decizii drastice.

„Am discutat cu domnii directori ai direcțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean și am decis ca, începând de astăzi, 10 martie, să închidem Teatrul, Biblioteca și Muzeul. De asemenea, am decis restricționarea vizitelor la DGASPC, la Spitalul Județean și la Spitalul de la Izvoru. Dorim să preîntâmpinăm răspândirea acestui virus, să protejăm populația municipiului și a județului. Trebuie, acum, mai mult ca oricând, să fim responsabili și să facem tot ce putem să împiedicăm răspândirea acestui virus”, spunea președintele CJ, Marian Mina.

Totodată, acesta a vorbit și despre „colaborarea” cu Instituția Prefectului, în special în această perioadă critică, răspunzând astfel acuzațiilor de neparticipare la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:

Nu am vrut să particip la aceste ședințe, pentru că acolo este o mascaradă, și nu am cum să stau la povești, când avem lucruri importante de făcut. Eu cred cu tărie că sunt lucruri mai importante de făcut, decât ce face doamna prefect acolo, și repet: ne cheamă la ședințe ca să avem de unde pleca”, a încheiat președintele CJ Giurgiu.

(Jurnal)