În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulmi au fost sesizați de către un bărbat de 60 de ani, cu privire la faptul că în data de 28 iunie a.c., persoane necunoscute au intrat în curtea locuinței sale cu intenția de a sustrage bunuri, părăsind ulterior curtea.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că în data de 28 iunie a.c., persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței acestuia prin escaladarea gardului, după care au pătruns în interiorul locuinței, fără a sustrage bunuri, valori sau sume de bani.

Astfel, polițiștii Secției Nr. 3 Bolintin Vale au continuat activitățile investigativ-operative și de cercetare privind comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat, ocazie cu care au fost identificate persoanele în cauză, ca fiind doi tineri de 15 și 17 ani, ambii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii Postului de Poliție Bolintin s-a constatat că cei doi tineri, au mai pătruns și în noaptea de 20/21.06.2020, în garajul unui bărbat din comuna Bolintin Deal de unde au sustras mai multe bunuri (un trimer, 2 anvelope și o drujbă), fiind recuperate și predate persoanei vătămate.

Și în ziua de 25.06.2020, cei doi tineri au pătruns în anexa locuinței unui alt bărbat din comuna Bolintin Deal, de unde au sustras mai multe bunuri (2 mașini de tuns iarbă, un generator, o bicicletă, o motocoasă, un cablu electric și un aparat de sudură) cauzând un prejudiciu de 4.000 de lei.

Bunurile în cauză au fost recuperate și predate persoanei vătămate.  

De asemenea, s-a constatat că și în noaptea de 28/29.05.2020, au pătruns în anexa locuinței unui bărbat din comuna Bolintin Deal, de unde au sustras un moped, 5 bare de fier striat și 4 calorifere termice, pe care ulterior le-au valorificat la două centre de colectare fier.

În cursul zilei de ieri, tânărul de 17 ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu propuneri legale, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.