20170517_132327Cu circa o săptămână în urmă, publicaţia noastră scria despre starea jalnică în care se află trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Gloriei. La vremea respectivă, jurnaliştii noştri scriau că, de ani buni, aceasta creează mari pro-bleme, atât transportatorilor, cât mai ales conducătorilor auto aflaţi în trecere prin zona respectivă. Sesizat, directorul DADPP Giurgiu, Sorin Ruse, spunea, la vremea respectivă, că sectorul de drum cu pricina nu se află în admi-nistrarea municipalităţii, ci a SN CFR SA. Cu alte cuvinte, orice reparaţie, orice intervenţie pe care ar fi avut curajul să o facă DADPP-ul, ar fi însemnat un dosar penal, chiar dacă intenţiile ar fi fost unele bune.

În concluzie, starea drumului s-a degradat continuu, fără ca municipalitatea să poată interveni în vreun fel, iar „vorbele de duh şi de bine” adresate condu-cerii societăţii responsabile cu reparaţiile în municipiu s-au tot adunat, fără ca aceştia să aibă, totuşi, vreo vină. Pentru a afla când vor începe lucrările de reparaţii la sectorul de drum amintit, ne-am adresat celor de la CFR care au răspuns:

„Sucursala Regională CF Bucureşti a prevăzut în Programul Anual de Achiziţii Publice 2017 lucrări de întreţinere drumuri pe zona părţii carosabile şi de racordare a trecerilor la nivel, cu o valoare totală de 300.000 lei fără TVA (cu finanţare din fonduri proprii CFR SA).

În prezent se fac demersuri pentru aprobarea acestei investiţii, în care este inclusă si trecerea la nivel de la km cf 64+790 (n. r. – zona de trecere la nivel de pe strada Gloriei) Achiziţionarea acestor lucrări se va face conform legislaţiei achiziţiilor publice în vigoare” – se mai arată în adresa primită.

(Jurnal)