Florin SerbanDupă cum ne declara recent un consilier local al comunei Daia, noul primarul al localităţii, Adrian Florin Şerban, se confruntă în spaţiul public, şi mai cu seamă pe reţelele de socializare, cu o campanie agresivă de denigrare, încă de la alegerea sa. “La început postacii” au creat şi administrat un grup on line denumit Daia Generaţia Facebook, unde intrau cu diverse conturi false şi aruncau cu lături în stânga şi-n dreapta,  spre toţi cei care se aflau în echipa primarului – ne spunea acesta.

Din cercetările cotidianului nostru am constatat  faptul că toate aceste grupuri – denumite generic “Generaţia Facebook”  – au fost create în campania electorală a Filialei PNL Giurgiu şi administrate în mod direct, după cum ne declara un grup de localnici, de către consilierul liberal Mihnea Boerescu.  Cu toate acestea ,  după cum bine am văzut strategia consilierului liberal,  nu a ajutat prea mult, drept dovadă stând rezultatul absolut ruşinos obţinut de filiala PNL Giurgiu în cele două tururi  electorale (locale şi parlamentare).

După ce autorii site-ului au fost descoperiţi, iar  sătenii au aflat cine se află în spatele conturilor false, după cum ne spuneau unii dintre aceştia, postacii nu s-au lăsat şi au creat un nou grup pe facebook, denumit “Vocea Comunei Daia”, cu o sumedenie de conturi false, gen Ovidiu Costea, Gogu Sclipici, Vânătorul Daia, Maria Popescu (şi lista poate continua). Sub aceste identităţi autorii materialelor continuă mizeriile, denigrând la greu  toate  realizările de până acum ale primarului – ne mai spunea consilierul  nostru. Sunt unii care îi cer primarului socoteală pentru faptul că nu a realizat nimic până în momentul de faţă, uitând că în această  comună nu s-a introdus apa potabilă şi nu s-a asfaltat nici măcar un metru de drum în ultimii 25 de ani, ne mai preciza indignat de situaţia creată, un sătean. 

Noi nu ne erijăm în apărători ai primarului, dar nici nu putem să permitem ca adevărul să fie ascuns, şi fie vorba între noi… nu poţi să redresezi o comună care în ultimii ani a fost condusă de un primar care a făcut liceul la seral şi nu a reuşit să promoveze nici măcar un amărât de examen de bacalaureat – ne  declara consilierul nostru. El ne mai spunea că pe la unele şedinţe de partid ale PNL Daia,  în mod  inexplicabil susţinătorii liberali ai acestor impostori  au ajuns să ne solicite numerele de telefon cu scopul de a ne  transmite câte un articol sau câte un comentariu de pe grupul Vocea Comunei Daia.

În timp ce unii liberali sunt reticenţi, refuzând categoric, alţii acceptă, intrând astfel în jocul murdar al acestor indivizi fără coloană vertebrală, mai spunea el.  Contactat telefonic, şi întrebat despre această campanie de denigrare îndreptată împotriva sa, primarul comunei Daia, Adrian Florin Şerban ne-a precizat: Sunt şocat! Nu pot să înţeleg până unde poate merge frustrarea unor astfel de indivizi, care deşi au condus la un moment dat destinele celor din Daia, nu au realizat absolut nimic în timpul mandatului. Este josnic pentru un om să se preteze la astfel de lucruri, dar unde nu-i cap, vai de picioare!

Promitem că vom urmări cu mare atenţie cazul Daia,  monitorizând  atacurile site-ului “Vocea Comunei Daia” asupra  publicaţiei  noastre, urmând ca ulterior  materialele  să constituie probatoriu în viitorul proces pe care urmează a-l intenta autorilor acestora, indivizi certaţi cu legea (la PROPRIU!).

De precizat că  aceşti indivizi ce se ascund după tot felul de identităţi false  îşi strigă frustrarea – după cum ne declarau câţiva dintre locuitorii comunei Daia – doar pentru  faptul că de câteva luni prezentăm, în serial,  realizările primarului Florin Şerban. Noi considerăm însă că acesta este rolul presei,  acela de a prezenta şi informa publicul larg atât lucrurile negative cât şi cele pozitive din activitatea primarilor de comune,  singurii în măsură să ne judece  fiind doar cititorii noştri.

PS: Sperăm ca  noua conducere a PNL Giurgiu să ia atitudine faţă de această bălăcăreală gratuită căreia îi suntem victime aproape săptămânal, reamintindu-le celor câţiva postaci liberali, ce par fără niciun Dumnezeu că la alegerile parlamentare,  n-au reuşit să aducă partidului decât vreo 60 DE VOTURI!

(Jurnal)