Situația epidemiologică la nivelul județului Giurgiu, la data de 26 ianuarie 2022

0
357
covid

                                                                                                         Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 26.01.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv – 21.230 (dintre care 65 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 17.083;

  • în carantină la domiciliu – 632 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) –70 de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 988 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 50.286 de persoane, dintre care 362 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore,186 au fost teste RT-PCR, iar 176 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate139 de apeluri „112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti, şi din localităţile: Iepureşti, Floreşti-Stoeneşti, Săbăreni, Joiţa, Bolintin-Deal, Crevedia Mare, Bulbucata, Vânătorii Mici, Ulmi și Ogrezeni. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraşe şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)