Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 12.01.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.830;

  • cazuri vindecate și externate – 083;

  • în carantină la domiciliu – 489 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 353 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 18.784 de persoane, dintre care 83 în ultimele 24 de ore. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.693 de cazuri active, dintre care 1.340 spitalizați și 353 în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 51 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

        Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din orașe și în  localitățile: Valea Bujorului, Bălanu, Onceşti, Uzunu, Cetatea, Frăteşti, Chiriacu, Dimtirie Cantemir, Radu Vodă, Vlaşin, Cosoba, Ghimpaţi, Bâcu, Poenari, Bila, Mihai Vodă, Bucşani, Podişor, Uieşti, Vadu Lat, Teişor, Sterea,  Găiseanca,  Căscioarele, Găiseni, Copaciu, Ogrezeni, Mihăileşti, Roata de Jos, Sadina, Drăgăneasca, Izvoru, Obedeni, Făcău, Cărpenişu, Ghionea, Ulmi, Crivina, Dărăşti-Vlaşca, Săbăreni, Sfantul Gheorghe. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș și uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

       Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)