Când vorbim de experiențe în natură, trebuie să acordăm maximum de atenție echipamentelor. Camerele de termoviziune, camerele de vânătoare, binoclurile și lunetele trebuie alese cu multă atenție.

Primul criteriu de care ar trebui ţinut cont când alegi camere termoviziune, este aria de aplicaţie şi modul în care intenţionezi să utilizezi acel dispozitiv. Astfel, poţi avea nevoie de imagini termice de calitate pentru vânătoare sau supraveghere şi securitatea clădirilor.

Indiferent de motivul pentru care cumperi camere cu termoviziune sau camere de vânătoare, trebuie să de câteva calităţi majore ale camerei şi necesităţile aplicaţiei tale.

Rezoluţia camerei

În cele mai multe situaţii, camerele cu imagini termice oferă imagini cu un număr mai mic de pixeli decât camerele obişnuite. Dimensiunea imaginilor pe care vrei să le observi este condiţionată de rezoluţia detectorului. Astfel, daca intenţionezi sa captezi obiecte mici, este recomandat să achiziţionezi o cameră termică de înaltă rezoluţie.

Acurateţea imaginii

Pe lângă faptul că detectează diferenţele de temperatură, camerele termice realizează si măsurarea valorilor. Acesta este motivul pentru care precizia valorilor obţinute este esenţială.

Marea majoritate a camerelor termice de calitate superioară sunt caracterizate de o precizie de până la 2%, uneori chiar mai mult.

Intervalul de temperatură în care funcţionează camera

Un alt considerent important în achiziţionarea unei camere termice este intrervalul de temperatură perceptibil de aceasta. Este bine sa ştii care este temperatura ideala pentru captarea imaginilor şi, totodată, dacă există variaţii mari de temperatură. În funcţie de aceste răspunsuri vei ştii care este cea mai potrivită cameră termică pentru tine.

Durabilitate

Durabilitatea unei camere de termoviziune sau a unei camere de vânătoare este importantă, în special în cazul aplicaţiilor care necesită supraveghere pe o perioadă îndelungată. Acestea trebuie să stea în aer liber pentru perioade lungi de timp, să facă faţă terenului accidentat, iar durabilitatea şi rezistenţa lor sunt criterii foarte importante.

Facilitatea de compararea a imaginilor termice cu imagini cu lumină

Pentru a obţine imagini cât mai bune se pot folosi aplicaţii care facilitează compararea imaginilor termice cu a celor preluate la lumină vizibilă. Aceasta este o metodă de a obţine rezultate cât mai edificatoare şi informaţii cât mai precise. Pentru a obţine imagini cât mai clare te poţi orienta către camere de termoviziune dotate cu facilitate de a evidenţia eficient diferenţele dintre imaginile luate în condiţii de luminozitate cu cele obţinute termic.

Există multe produse de calitate şi o gamă diversificată de camere de termoviziune sau camere de vânătoare, iar alegerea celei mai potrivite poate părea copleşitoare. Ţinând însă cont de informaţiile de mai sus, ar trebui să fie mai uşor să o cumperi pe cea adecvată.

Sursa de imagine:Aumm graphixphoto / Shutterstock.com