Sistemul RO e-Factura a devenit operațional: „Locul facturii pe hârtie rămâne doar în arhive”

0
329

Locul facturii pe hârtie rãmâne doar în arhive, a anunțat, joi, 11 noiembrie, Ministerul Finanțelor, care pune la dispoziție sistemul de facturare electronică ce permite încărcarea, stocarea și descărcarea facturilor.

Potrivit Ministerului Finanțelor, un pas important pentru transformarea digitalã a relației dintre antreprenor și stat și un salt uriaș pentru transparentizarea achizițiilor publice din România este sistemul RO e-Factura. Acesta permite 100% monitorizarea, analizarea și compararea costurilor pentru achizițiile publice, în timp real.

Sistemul este operațional de joi pentru relația între companii și autoritãțile publice, iar în scurt timp va fi disponibil și pentru operațiunile comerciale exclusiv private, potrivit Ministerului.

Sistemul RO e-Factura pus la dispoziție de Ministerul Finanțelor este catalizatorul schimbării paradigmei din administrația publică. Transparentizarea cheltuirii banilor publici și digitalizarea interacțiunii mediul privat – stat sunt obiective asumate încă de când am preluat mandatul, iar implementarea sistemului este dovada că le îndeplinim”, a precizat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Pe pagina web a Ministerului Finanțelor a fost dezvoltatã o secțiune specialã dedicatã Ro e-Factura, care poate fi accesatã și direct, pe adresa http://efactura.mfinante.gov.ro/.

După o perioadă de acomodare cu lucru în platforma Ro e-Factura, aceasta va deveni obligatorie pentru toate achizițiile publice realizate în România.

Ro e-Facturare va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare începând, cel mai probabil, din 2023.

(Jurnal)