Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului începe miercuri, cu probele scrise. Când se afişează primele rezultate

0
51

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, începând de miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. La Giurgiu, conform informațiilor transmise de conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, sunt înscriși, în total,1.126 de elevi.

Sesiunea august – septembrie 2019 începe cu probele scrise, programate astfel:

* 21 august – Limba şi literatura română/E)a, la care sunt înscriși 268 de elevi giurgiuveni

* 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b
* 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c, cu 394 elevi înscriși
* 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d, la are s-au înscris un număr de 360 de elevi.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, 51 de absolvenți giurgiuveni fiind înscriși la această probă. Aceasta este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, pentru ea optând 50 de elevi din județul nostru, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie, numărul absolvenților de clasa a XII-a care susțin acest examen, în Giurgiu, fiind de 63.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.