Serviciul Român de Informații recrutează…hackeri! Care sunt criteriile…

0
224

 Această informație a fost făcut de șeful Centrului de Securitate Cibernetică din SRI, care a spus că în multe misiuni au primit un ajutor imens din partea hackerilor.

El explica faptul că aceștia sunt niște infractori cibernetici care decid să lucreze de partea ofițerilor. Singura problemă este că Serviciul Român de Informații nu poate să îi angajeze decât pe cei care au o diplomă de licență.

Anton Rog – șeful Centrului Național Cyberint declara în acest sens:  Pentru a fi ofiţer în SRI trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii, una este să termini o facultate, şi atunci cei care sunt.. mulţi hackeri nu termină o facultate, dar care sunt foarte buni şi recunoaştem lucrul acesta…

Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI: Păi, pe o zonă tehnică nu ţi se pare că este cam aiurea? Adică de ce trebuie acest lucru dacă băiatul respectiv este foarte, foarte bun tehnic…

Cei doi au explicat și faptul că din păcate acesta este legislația din România și că singura posibilitate în lipsa documentului ar fi aceea ca Serviciul să se ”împrietenească” cu acesta și ulterior să fie trimis la facultate, pentru a putea fi adus în ”interior”.

Anton Rog mai spunea: Avem acest instrument legal, da. Legea ne spune că avem voie să recrutăm hackeri. Pe unii, dacă reuşim să-i angajăm bine, dacă nu, lucrăm altfel cu ei, apropiat, pentru a proteja România. Îi considerăm „white hat”. Adică hackeri buni!