SRI face recrutări. Află care este candidatul ideal și ce beneficii oferă instituția

0
605

Serviciul Român de Informații face recrutări pentru o serie întreagă de posturi, de la luptător antitero la ofiţer operativ. Dacă nu ai cazier, stai bine cu sănătatea şi îţi doreşti o carieră în serviciile de informaţii, acum e momentul să aplici pentru unul dintre aceste posturi, chiar dacă procedura de verificare înainte de angajare este una de durată. 

Serviciul Român de Informaţii caută generaţia următoare de spioni. Candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiții definitorii:

  • să ai cetățenie română și domiciliul stabil în România;

  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să nu fi fost condamnat penal;

  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei societăți comerciale.

  • să nu faci parte din partide politice;

Candidatul ideal trebuie să fie inteligent, integru, adaptabil, rezistent la stres şi dispus la deplasări. O calitate esenţială pentru a deveni angajat al SRI este discreţia. Dacă începeţi procedura de angajare, este recomandat să nu scrieţi pe reţele de socializare sau să vă anunţaţi prietenii.

Un motiv de respingere directă este consumul de droguri, actual sau trecut. Iar acest aspect este verificat inclusiv printr-un test poligraf.

Posturile pentru care se face recrutarea sunt de ofiţer operativ, ofiţer analist, specialist IT, specialist lingvist şi luptător antiterorist. Studiile necesare sunt, de la caz la caz, de la cele liceale până la cele postuniversitare. Decizia de angajare nu se ia însă peste noapte. Între şase şi nouă luni durează tot procesul de selecţie, care se desfăşoară în mai multe etape.

Însă, odată intrat în această instituţie, salariile de încadrare pleacă de la aproximativ 4.000 de lei, la care se mai adaugă și alte beneficii, precum plata parţială a chiriei, bonusuri de performanţă sau chiar mese zilnice la preţuri accesibile.

(Jurnal)