AcasăActualitateSenatorul Toma Florin PETCU explică de ce liberalii giurgiuveni și-l doresc ca...

Senatorul Toma Florin PETCU explică de ce liberalii giurgiuveni și-l doresc ca lider pe europarlamentarul Dan Motreanu!

FOTO: Europarlamentarul Dan Motreanu (al doilea de la stânga spre dreapta) alături de o parte din echipa de conducere a Organizației PNL Giurgiu

 De ceva timp un cvasinecunoscut,  pe nume Ciprian  Danciu, și-a propus să candideze pentru  șefia Organizației județene a PNL Giurgiu. Unii spun că individul o face pentru destabilizarea partidului, alții spun însă că este singurul mod prin care acest individ dorește să se facă o fărâmă mai mult cunoscut, el încercând acest lucru de mai mulți ani pe mediile de socializare on line, dar fără succes.

De menționat că în tandem cu acesta, soția sa, d-na Dana Danciu, a încercat în mai mult rânduri să obțină un post vizibil în Organizație, care până nu demult  era dedicată profesiei de casnică, la care, credem că se pricepe cel mai bine, după cum și ziarul nostru a remarcat în mai multe rânduri.

Zilele trecute Senatorul Toma Florin PETCU, un fin analist politic a explicat această bizarerie, candidatura lui Ciprian Danciu,  celor oarecum surprinși de aroganța personajului care nu s-a distins până acum decât prin anonimat și câteva cabale nereușite, din fața monitorului calculatorului său.

Și dacă ar candida singur domnul Danciu nu iese Președinte – susține Senatorul Toma Petcu.

Voi clarifica totuși unele lucruri legate de organizarea alegerilor din respect pentru Organizația noastră, pe care oricum domnul Danciu o desconsideră și jignește prin simpla sa candidatură.

  1. Nu mă surprinde că domnul Danciu face afirmații legate de întâlnirile oficiale, cum că nu se mai țin. Dumnealui caută scuze în avans. Pe lângă faptul că nu cunoaște statutul, nu s-a obosit să îl citească, e și foarte dezinteresat de ceea ce se întâmplă în Partidul Național Liberal. Pot exemplifica asta, în primul rând, prin faptul că, deși cunoscând foarte bine programul din tot județul, nu a participat la nicio ședință a vreunei organizații, oricare.

În al doilea rând, dumnealui este membru al organizației secției de votare 24 din municipiul Giurgiu, iar atunci când a fost convocat să participe la ședința de constituire a secției de votare, acesta nu a participat și nici soția sa, doamna Dana Danciu, amândoi fiind membrii secției respective. Nu s-au prezentat! Nu   i-a interesat! Deloc! “La firul ierbii” cum vă păcălește că participă, nu s-a obosit nici măcar să coboare din scara blocului!

  1. Să spună domnul Danciu câți președinți de organizație îi semnează moțiunea și câte mâini ale membrilor PNL și consilierilor locali PNL din organizațiile locale a strâns în această campanie.

  2. Nu că ar exista comparație, dar biroul domnului președinte Dan Motreanu de la Bruxelles, cum zice domnul Danciu, a fost mai aproape de județul Giurgiu, decât apartamentul acestuia din municipiu! Pentru că domnul Motreanu a fost prezent în toată campania internă și nu există om în organizație care să fi făcut mai mult ”door to door”, la toate ultimele rânduri de alegeri, în toate localitățile din județ, ceea ce domnul Danciu nu a făcut vreodată de când este membru PNL! Domnul Dan Motreanu cunoaște fiecare organizație, fiecare președinte de organizație, fiecare primar și ales local, iar în această perioadă a participat la majoritatea ședințelor de constituire din județ. A fost prezent în localitățile noastre și, bineînțeles, că este atributul celor doi primivicepreședinți să organizeze și să participe la orice altă activitate de alegeri acolo unde președintele nu poate să ajungă, din diverse motive.

Spre deosebire de domnul Danciu, Dan Motreanu este un lider național și europarlamentar, și are atribuții de vicepreședinte la nivel național și europarlamentar, politice și de serviciu, atât la Bruxelles cât și la București. Așa cum se prezintă lucrurile, este foarte clar că Dan Motreanu, chiar și de la Bruxelles sau de la București, vede lucrurile mult mai bine decât Ciprian Danciu care, o bună perioadă, nu a avut nicio implicare în organizație. S-a observat implicarea sa doar în perioada alegerilor locale, în niciun caz pro bono, ci cu interesul direct de a-și susține soția să devină consilier județean.

  1. Domnul Danciu zice că s-a bătut cu Bădălău. Doar că domnul Bădălau nici nu știe cine este, așa de tare si eficient s-a bătut! În schimb cel care l-a scos pe Bădălău din politica giurgiuveană și națională este Dan Motreanu! E ceva diferență, nu?!

  2. Cât despre promisiunile din campanie, lucrurile sunt în plină desfășurare, și este clar că domnul Danciu nu are pic de pricepere despre administrație dacă nu știe nici măcar faptul că primul pas spre a realiza un proiect este elaborarea unui studiu de fezabilitate și, bineînțeles, guvernul trebuie să-ți pună la dispoziție o schemă de finanțare. Fie că vorbim de fonduri europene sau naționale, schema de finanțare, după cum a spus și premierul Florin Cîțu, va fi asigurată pe fonduri naționale printr-un PNDL, strict pentru rețelele de gaz.

  3. Cu cei ca domnul Danciu si cu înțelegerea dumnealui despre o luptă politică, organizația PNL Giurgiu ar fi rămas în jurul lui 11%, acolo unde era în 2016 și cu sediul gol. În afară de scandal și dezbinare, nu poate face vreodată ceva constructiv.

În încheiere, vreau să subliniez faptul că, această candidatură, a domnului Danciu, nu este propria sa candidatură, ci este susținut de acei oameni care ar fi vrut să mențină PNL GIURGIU undeva la 10%, pentru ca PSD să poată conduce în continuare județul. Să vii să contești acum lucrurile bune, pozitive politic, pe care Dan Motreanu le-a făcut în cei doi ani de când conduce această organizație, și să negi rezultatul celei mai puternice organizații la nivel național, mi se pare necredibil și se vede clar că este făcută tendențios.

Candidatura domnului Danciu nu este venită din mijlocul PNL, iar eu știu foarte clar că nu are susținerea nici măcar a unei organizații locale din județ, ci doar pe-a adversarilor politici și pe-a unor oameni din afara partidului cu interese de destabilizare a PNL GIURGIU.

În final Senatorul Toma Petcu conchide: Toate acestea rămân doar niște încercări fără succes. Am participat la toate alegerile pentru birourile locale din județ și, absolut toate organizațiile, au dat hotărâre de susținere pentru Dan Motreanu, și sunt sigur că, scorul care va fi înregistrat pe 17 iulie, vă arăta clar că Dan Motreanu și echipa pe care a format-o în jurul său, este echipa care în 2024 va reuși să reediteze succesul din 2020.

În continuare nu ne rămâne decât să așteptăm  rezultatul acestui exercițiu democratic, care va demonstra la final, diferența uriașă între cei doi candidați, așa cum arăta Senatorul Toma Florin Petcu, în  rândurile de mai sus.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
30.6 ° C
30.6 °
30.6 °
47 %
5.9kmh
34 %
vin
37 °
sâm
39 °
Dum
37 °
lun
38 °
mar
33 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com