Zilele trecute scriam despre o proiecție de film ce urma să aibă loc vineri, 9 iulie, de la ora 21.00 în parcarea de la Kaufland Giurgiu. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Cinemobilul cu sprijinul Kaufland România.

Am mers mânată de ineditul experienței și impresia a fost că poți face cu bani puțini lucruri minunate, dar cu implicare maximă. Rezultatul a fost că peste 200 de copii, părinți sau bunici au ocupat la maxim locurile disponibile acestui eveniment, toți simțindu-se ca niște copii în cele 94 de minute cât a durat proiecția animației „Singuri acasă 2”.

Tânțari ne-au ocolit, căci am avut repelent la îndemână, timpul a fost perfect, atmosfera ca de cinema, pop corn-ul din dotarea personală și voia bună luată cu noi de acasă – au făcut ca seara să fie cel puțin inedită.

Organizatorul acestor proiecții, un tânăr pe nume Tudor Baciu, și-a dorit să adune oamenii împreună și să-i bucure cu filme. Caravana organizată de el este o una originală, căci se adresează mai ales oamenilor care nu au fost niciodată la cinema, și care au dreptul să trăiască o astfel de experiență.

Tudor spunea:„ Voi transforma zicala „Dacă nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte” în „Dacă nu se duce Mahomed la munte, vine muntele la el”, cu alte cuvinte voi construi un cinematograf mobil cu care să aduc eu cinematograful cât mai aproape de cei ce nu au avut încă parte de această experiență.” Restul este altă poveste…

Ajutat de Kaufland poate hoinări și face ceea ce îi place. Și face acest lucru de 7 ani, așa cum mi-a spus-o chiar el.

Noi îl așteptăm și la anul, și poate că va adăuga pe lista unde îl vor purta pașii și alte localități din județul nostru, astfel încât să poată aduce magia ecranului la cât mai multă lume.

Mult succes Tudor și la cât mai mulți spectatori!

(Ana Magheru)