Senatorul PSD, Niculae Bădălău: ” La încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un control  şi să prezinte Parlamentului un raport.”

0
602

Într-o postare pe facebook, în aceste zile, senatorul Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu  solicita imperios premierului Ludovic Orban măsuri urgente pentru ieșirea din această situație – din ce în ce mai critică – în care se află România.

Inexistența testării masive a populației, lipsa transparenței informărilor și achizițiilor publice, lipsa măsurilor concrete pentru salvarea locurilor de muncă și pentru relansarea economiei, lipsa măsurilor concrete de sprijin a populației în aceste momente și lipsa măsurilor pentru agricultura românească sunt motivele pentru care PSD a decis să voteze încuviințarea stării de urgență, dar CONDIȚIONAT! – scria senatorul giurgiuvean pe pagina sa…

Guvernul va acționa pentru deplina respectare și aplicare a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

Guvernul va acționa pentru a suplini lipsa de transparență a datelor comunicate. Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului, săptămânal și ori de câte ori este chemat, un RAPORT cuprinzând  măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și  motivele care le-au determinat.

La încetarea stării de urgență, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului un RAPORT complet privind măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, măsurile cu caracter economic și social, temeiurile și efectele  produse.

La încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un control  şi să prezinte Parlamentului un raport. Toți cetățenii trebuie să știe cum s-au făcut achizițiile publice. Dacă legea a fost sau nu respectată! – solicita senatorul Niculae Bădălău, președinte al PSD Giurgiu.

(Jurnal)