Senatorul PNL , Toma PETCU: ”Județul nostru va fi printre acele județe în care se va înființa un campus universitar.”

0
741

Miercuri 3 februarie, Senatorul Toma Florin Petcu împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, au  avut o întâlnire cu Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu , însoțit de  Secretarul de stat Ion Sorin.

La scurt timp după  încheierea întâlnirii, senatorul Toma Petcu a postat pe facebook un material în care a dorit să sintetizeze cele  trei puncte importante, pe teme de  educație, ale discuției purtate cu înalții oficiali ai Guvernului .

Împreună cu domnul ministru am discutat despre necesitatea înființării la nivel județean a mai multor clase de seral. De asemenea, am discutat despre posibilitatea finanțării unui campus universitar în județul Giurgiu. Cel de-al treilea subiect a fost redeschiderea anului școlar. Pe această cale salut decizia Guvernului și a ministrului PNL de redeschidere a școlilor care va fi influențată de rata de incidență a cazurilor de coronavirus. Cu prioritate se vor reîntoarce în bănci anii terminali: copiii din clasele terminale  VIII, XII dar și copiii din ciclul primar, clasele I-IV – nota parlamentarul giurgiuvean în scurta sa expunere on line – a scris Senatorul Toma Petcu.

În cadrul discuțiilor am primit asigurări că planul de învățământ pentru Giurgiu va cuprinde cât mai multe poziții de seral, atât de necesare pentru dezvoltarea județului. Necesitatea este dată de cererea societăților și firmelor care au nevoie de meserii specifice pentru a-și intensifica activitatea. În ceea ce privește învățământul universitar, am fost asigurați că, în momentul în care se vor asigura fonduri necesare (fonduri europene sau fonduri PNRR), județul nostru va fi printre acele județe în care se va înființa un campus universitar.

 Consider că această discuție a fost una constructivă. Mulțumesc ministrului pentru sprijinul acordat și îi urez mult succes! – și-a încheiat senatorul liberal , nota de informare către publicul giurgiuvean , nu înainte  însă de a ura mult succes cadrelor didactice care se vor întoarce la catedră începând de luni, 8 februarie!

 (Jurnal)