Curcubeul este  ultimul semn divin lăsat de Papa Francisc României, după o serie de semne  ce l-au însoțit pe Suveranul Pontiv pe toată perioada vizitei sale în România și care , indiferent de credință sau de lipsa ei,  au uimit pe toată lumea. 

În București, în prima zi  a vizitei , a fost Cod Portocaliu de furtună, de la ora 15:00. Un soare atât de puternic a fost prezent pe tot parcursul zilei în Capitalei, iar ploaia a început seara târziu.

La Șumuleu Ciuc, oamenii au urcat pe ploaie, pe frig, prin noroi, iar ceața s-a lăsat peste ei până la venirea Papei când cerul s-a deschis și un soare puternic a scăldat drumul de întoarcere al pelerinilor. 

La Iași a plouat cu grindină înainte de venirea Papei. După începerea ceremoniei cerul de deasupra Pieței s-a înseninat deodată și soarele a fost atât de puternic încât pelerinii au folosit umbrelele împotriva razelor mistuitoare ale acestuia. 

În județul Alba a fost Cod Galben, înainte să ajungă Papa Francisc la Blaj, dar, la sosirea Suveranului Pontif, s-a înseninat.

La Sibiu a fost Cod Portocaliu, a căzut grindina înaintea venirii Papei, oamenii au stat așa, așteptându-l. Când a sosit Papa Francisc, ploaia s-a oprit, iar la plecarea sa, un curcubeu a apărut peste nori. 

La puțin timp după plecarea Papei, aproape peste tot în țară a început să plouă, pe alocuri torențial… 

(Jurnal)